Menu

Assistentiewoningen Groenhof Kumtich opgeleverd

27.06.2018

 Recentelijk werden de bouwwerken voor de 30 assistentiewoningen Groenhof te Kumtich afgerond. Midden april vond dan ook de oplevering plaats van dit Design & Build-project dat gerealiseerd werd ter uitbreiding van het bestaande woonzorgcentrum 'Keienhof'. 

Groenhof betreft een Design & Build project van het OCMW in Tienen waarbij Bouwbedrijf Dethier samen met Zampone Architecten als winnaar uit de bus kwam. Dit wil zeggen dat Bouwbedrijf Dethier & Zampone Architecten samen als bouwteam mochten instaan voor zowel het ontwerp als de bouwwerken van de 30 assistentiewoningen. Project Groenhof is een van de werven die door Dethier volledig volgens de BIM-methode opgebouwd werd, hetgeen als voordeel heeft dat de foutenmarge fors verlaagt en dat er voor alle partijen sneller inzicht gecreëerd wordt in de werf.

De grote troeven van de assistentiewoningen Groenhof zijn de integratie in het landschap, de keuze van de materialen en het feit dat er voldaan wordt aan de hedendaagse BEN-normen. Ook binnen vinden we doordachte schakelingen die de gedachte aan een instituut doen vervagen.

Op 8 juni vond de officiële opening van de 30 assistentiewoningen plaats.